برگزاری مسابقه ملی برنامه‌سازی رایان در دانشگاه سمنان

دکتر مرتضی درّی‌گیو، مدیر امور آموزشی و دبیر برگزاری جام رایان در دانشگاه سمنان، از برگزاری اولین دوره‌ی مسابقات جام رایان و مسابقات بین‌المللی برنامه‌سازی رایان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف کسب مرجعیت علمی در منطقه، ارتقاء توانمندی‌های فنی بین علاقه‌مندان و ایجاد ارتباطات بین‌المللی با جوایز ارزنده (بیش از 40 هزار دلار) خبر داد.

وی افزود، مسابقات بین‌المللی رایان در سه مرحله با جوایز ارزنده (بیش از 40 هزار دلار) برگزار می‌شود و ثبت‌نام در سه مرحله این مسابقات  رایگان است. به منظور آماده‌سازی هر چه بیش‌تر دانشجویان برای حضور موثر در مسابقات بین‌المللی برنامه‌سازی، مسابقات دانشگاهی تحت عنوان «جام رایان» در دانشگاه‌های منتخب کشور از جمله دانشگاه سمنان برگزار می‌شود. علاوه بر برگزاری جام رایان در تاریخ 23 و 24 آبان در دانشگاه سمنان، این رویداد رقابتی در دانشگاه بوعلی سینا (4 , 5 مرداد)، دانشگاه شیراز (11 و 12 مرداد)، دانشگاه یزد (10 و 11 آبان)، دانشگاه سجاد مشهد (17 و 18 آبان)، شهید چمران اهواز (1 و 2 آذر) و دانشگاه تبریز (8 و 9 آذر) برنامه‌ریزی شده است. شایان ذکر است از هر دانشگاه، تیم اول به صورت مستقیم سهمیه حضور در مسابقه فینال بین‌المللی رایان را کسب خواهد نمود.

دبیر برگزاری جام رایان در دانشگاه سمنان در مورد سابقه برگزاری مسابقات برنامه‌سازی در دانشگاه سمنان SEMANTIC (SEMnAn uNiversiTy programming Contest) با بیان آن که دبیرخانه دائمی مسابقات برنامه‌سازی منطقه 9 کشور در دانشگاه سمنان قرار دارد، افزود: تا کنون 4 دوره از این مسابقات در سال‌های 1396 (در سطح دانشگاه)، 1397 (در سطح استان)، 1398 (در سطح منطقه 9 کشور) و 1402 (در سطح منطقه 9 کشور) برگزار شده است که اطلاعات آن از طریق وب‌سایت زیر قابل مشاهده است.

https://semantic.semnan.ac.ir/  


اهمیت برگزاری مسابقات جام رایان و مسابقات بین‌المللی رایان در چند محور اصلی بیان می‌شود:

1.   گسترش تخصص برنامه‌سازی به جای برنامه نویسی: برنامه‌سازی و برنامه‌نویسی تفاوت‌های عمده‌ای با یکدیگر دارند. برنامه‌سازی شامل مواجه با چالش‌های از پیش حل نشده است، اما برنامه‌نویسی را می‌توان در استفاده از کدهای از پیش ساخته و شخصی‌سازی آن برای حل مسائل خلاصه کرد. برنامه‌سازی جایگاه مهم‌تری در توسعه فناوری‌های عصر مدرن دارد.

2.   ایجاد ارتباطات بین‌المللی: مسابقات برنامه‌سازی بین‌المللی به افراد امکان می‌دهند که با همتایان و رقبای خود در سراسر جهان ارتباط برقرار کنند و تجربیات خود را در حل مسائل به اشتراک بگذارند. همچنین، حضور تیم‌های ایرانی در مسابقات جهانی و رقابت با دانشگاه‌های بزرگ و مطرح جهان امکان حضور موثرتر کشور در این حوزه در عرصه‌های بین‌المللی فراهم می‌کند.

3.   ارتقاء سطح علمی: مسابقات برنامه‌سازی مسائل پیچیده و جدیدی را به شرکت‌کنندگان ارائه می‌دهند که برنامه‌نویسان را به تحقیق و توسعه روش‌های جدید و نوآورانه ترغیب می‌کنند. این امر به توسعه دانش و فناوری در حوزه مهندسی و علوم کامپیوتر کمک می‌کند.

4.   ایجاد فرصت‌های شغلی: بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها به دنبال افراد ماهر در زمینه برنامه‌نویسی و الگوریتم‌ها هستند. مسابقات برنامه‌سازی می‌توانند برای شرکت‌کنندگان فرصت‌های شغلی جذابی فراهم کنند.

5.   تقویت مهارت‌های حل مسئله: مسابقات برنامه‌سازی با ارائه‌ی مسائل پیچیده از دنیای واقعی، به شرکت‌کنندگان این فرصت را می‌دهند تا تفکر مسئله‌محوری و توانایی تحلیل و حل مسئله را در خود تقویت کنند و در نتیجه با بهبود بهره‌وری و کارایی، راه‌حل‌های بهینه‌ای برای مسائل ایجاد کنند.

 

علاقمندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مسابقات جام رایان به نشانی rayancup.ir مراجعه نمایند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتری در رابطه با مسابقات بین‌المللی برنامه سازی و هوش مصنوعی رایان به وب‌سایت‌های ذیل مراجعه نمایید: 

https://ai.rayan.global

https://rayan.global

 

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این محتوا وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *